5 merénylet, amelyet a férfiak elkövetnek a hajuk ellen

Tippek, hogy férfiként is ápolt, gyönyörű hajad legyen.

A vendégeim visszajelzése alapján látom, hogy az ápolt haj manapság már nemcsak a nőknek, hanem szerencsére a férfiaknak is ugyanolyan fontos. 

Az internet, közösségi média és az új generáció szokásai hatására egyre több férfi vendégem érdeklődik, hogyan tudná megfelelően ápolni a haját.

Ennek pedig fodrászként és hajgyógyászként is nagyon örülök!

Hiszen az egészséges, jó illatú hajkorona ugyanúgy egy férfi éke, ahogyan a nőké is. A cél elérése azonban nem mindig megy zökkenőmentesen: az erősebbik nem képviselői nem feltétlenül annyira jártasak a hajápolásban, mint a hölgyek, így előfordul, hogy nem ápolják, hanem éppen károsítják a tincseiket.

Ezért ebben a cikkben összegyűjtöttem azokat a tipikus hibákat, amelyeket az erősebbik nem képviselői gyakran elkövetnek, ha a frizurájukról van szó. Természetesen tippeket is adok, hogyan lehet ezeket egyszerűen elkerülni.

Kedves férfiak, kérlek erre figyeljetek!

Mindennapos hajmosás

Értem én, hogy edzés után jól esik egyszerűen a hajadat is megmosni mialatt lezuhanyzol, de ha ez minden nap előfordul, akkor a hajadat védő természetes olajokat is eltávolítod a fejbőrödről, amire pedig fokozott faggyútermeléssel reagál a szervezeted. Helyette próbálj minimum egy napot szabadon hagyni a hajmosások között. Természetesen, ha gyorsan zsírosodik a hajad, akkor nem kell több napot várnod!

Nem a megfelelő termékeket használod

Elsősorban a tipikusan férfiaknak készült 3 in 1 (sampon, kondícionáló és tusfürdő) termékekre gondolok. Ezekkel sem szép eredményt nem érsz el, de még a hajad is fénytelen lesz. Helyette használj a hajtípusodnak (zsíros, normál vagy száraz) megfelelő termékeket és részesítsd előnyben azokat, amelyek természetes összetevőket tartalmaznak.

Érdemes belegondolni, hogy annak ellenére, hogy a női és férfi haj és fejbőr igényei hasonlóak, a nőknek rengeteg lépésből álló hajápoló rutint kínálnak a gyártók, míg a férfiaknak egy terméket mindenre. Nem tartom „normálisnak”, hogy ekkora különbség legyen a két nem hajápolási szokásaiban.

Te is ugyanúgy megérdemled az ápolást és a törődést!

Nem mész rendszeresen fodrászhoz

MIndegy, hogy rövid vagy hosszú a hajad, neked is karban kell tartanod. A „szőrös” nyak, formátlan frizura egyrészt évekkel öregít, másrészt slampos benyomást kelt. Rövid haj esetében 3-4 hetente egyszer gyere el, ha hosszú a hajad, akkor legalább 3 havonta.

Túl sok hajformázót használsz

A zselé, lakk, wax túlzott használata nemcsak zsíros hatást kelt, de roncsolhatják a hajszálaidat is. Sőt, a mindennapos hajmosást is szorgalmazhatja, mert ha zselés hajjal aludtál, az másnapra már nem fog jól kinézni. A hozzád illő frizura megtalálása és egy jó vágás segítségével el tudod kerülni, hogy minden nap valamilyen formázószert használj.

Nem bánsz a hajaddal finoman

Ha hajmosás után durván törlöd le róla a törölközővel a vizet, minden nap hajformázó szerekkel és forró eszközökkel formázod, azzal rengeteg kárt tudsz tenni még a rövid hajadban is. Ha rendszeresen vágatod, akkor valószínű, hogy nem tűnik fel, mert folyamatosan nő az új, egészséges hajad, de a durva bánásmóddal a hajhagymákat is károsíthatod, ami később hajhulláshoz vezet. Ezért csak finoman itasd le a hajadról a vizet, és bánj csínján a felhasznált termékekkel.

Ha készen állsz arra, hogy a te hajad is gyönyörű, ápolt és hozzád illő legyen, akkor kövesd ezeket a lépéseket a vágyott eredményt elérése érdekében:

Itt rengeteget tanulhatsz a saját hajadról és fejbőrödről, így a jövőben el tudod kerülni a felesleges termékek megvásárlását. 

A vizsgálat során fény derül az esetleges haj- és fejbőrbetegségeidre és azt is elmagyarázom, hogyan ápold a hajadat, hogy mindig igényes legyen a megjelenésed.

Abban is segítek, hogy a hozzád illő frizurát megtaláld. Mindig figyelembe veszem a hajad minőségét, az arcformádat, a személyiségedet és az életstílusodat is.

Ennek fontosságáról már olvashattál fentebb is. Az ápolt haj titka a minőségi, természetes összetevőket tartalmazó samponok és hajápoló szerek.

Ha szakállad és bajszod is van, akkor fokozottan igaz, hogy rendszeresen tartsd karban a külsődet, hogy mindig vonzó légy.

Az ápolt haj természetesen nemcsak a külső hatásoktól függ, hanem ugyanilyen fontos szerepe van az étkezésnek és az egészséges életmódnak is. A megfelelő, egészséges ételek, az elegendő víz és a vitaminok, táplálékkiegészítők fogyasztásával támogatod a szervezetedet abban, hogy elegendő tápanyagot tudjon biztosítani a bőröd és hajad egészségéhez is.

Azzal, hogy törődsz a hajaddal, a megjelenéseddel hozzájárulsz az önbizalmad erősítéséhez is, és ezzel egy teljesebb élet eléréséhez is. 

Egy pici odafigyelést is meghálál a hajkoronád, és ne feledd, ha időt és energiát fektetsz  a hajad egészségébe, az megtérül mind a stílus, mind az egészség szempontjából.

Szeretettel várlak, legyen szó hajvágásról vagy viszgálatról!

Bejelentkezés: +36 70 619 9633

Scroll to Top