Egyszerűen elkészíthető frizurák az ünnepekre

Idén tündökölj Te is a karácsonyi fotókon!

Sebesen peregnek november napjai, december már alig pár napra van tőlünk.

Az év utolsó hónapja nemcsak a csendes befelé fordulásról, hanem bizony a munkahelyi vacsorákról, a karácsonyi eseményekről, a gyerekek ünnepi műsoráról is szól. A naptárban lassan minden hétvége és péntek délután megtelik valamilyen ünnepi programmal. 

Biztosan nem vagyok egyedül azzal, hogy az ajándékok beszerzése és becsomagolása, az ünnepi menü megtervezése, a látogatások és utazások megszervezése, és a háztartás, bevásárlás, munka együttesen felőrlik az összes energiámat.

Mire beköszönt a karácsony már alig marad erőm és energiám arra, hogy magammal is az ünnephez méltóan foglalkozzak.

Pedig milyen jó lenne, ha idén nemcsak az ünnepi asztal, a gyerekek és a karácsonyfa csillogna a képen, hanem mi nők és anyák is!

Fodrászként ebben úgy tudok neked segíteni, hogy összegyűjtöttem olyan frizurákat, amelyeket könnyű elkészíteni, így akár az asztal terítése és az ajándékok csomagolása közben is meg tudod csinálni.

(Bátorítalak arra is, hogy vond be a készülődésbe a férjedet és a gyerekeket, így magadra is jut időd majd!)

Böngéssz kedvedre az alábbi képek között, találsz rövid, félhosszú és hosszú hajhoz passzoló frizurát is!

Ha rövid vagy félhosszú hajad van, akkor a legegyszerűbb, ha még a hónap elején eljössz egy vágásra, mert a frissen nyírt hajat könnyű formázni.

Például az alábbi bob frizura csak mosást, szárítást igényel ha egyenes a hajad, ha pedig kicsit hullámos, akkor jó minőségű hővédő hajápolók mellett könnyedén kivasalhatod vagy éppen göndörítheted.

Egyik oldalon a füled mögé tudod tűzni, és egy csillogó fülbevaló viselésével ünnepivé  teheted a megjelenésedet.

Más stílus, de jól mutatja, hogy egy friss vágással, és egy ünnepi fülbevalóval milyen szép eredmény érhető el könnyedén.

Egy egészen rövid haj is, ha karban van tartva, akkor a mosáson és kis hajlakkon vagy waxon kívül nem igényel más törődést, mégis ápolt és összeszedett lesz a megjelenésed. 

Ha a személyiségedhez is passzol, akkor kombináld feltűnő fülbevalókkal vagy egy élénkebb színű rúzzsal. 

Az előzőnél picit visszafogottabb és lágyabb vonásokat eredményező frizurát mutatok, amelyet nagyon gyorsan tudsz formázni, gyönyörűen keretezi az arcodat, és minden korosztálynak friss megjelenést biztosít. Apró gyöngy fülbevalóval is mutatós, ha nem szereted a nehezebb, lógós füldíszeket.

Elő a kiegészítőkkel és hajdíszekkel!

A csillogó karácsonyi dekorációk mellett bátran nyúlj te is a különböző kiegészítőkhöz! Decemberben minden a csillogásról és tündöklésről szól, így a megjelenésed is sokkal több csillámot bír el, mint az év többi részében.

Félhosszú haj esetében például percek alatt varázsolhatsz ünnepi megjelenést magadnak, ha kivételesen nem a füled mögé tűröd a hajadat, hanem egy csattal eltűzöd az arcodból. 

Hosszú hajjal is jól működik, és ezzel elkerülheted, hogy végül egyszerűen csak lófarokba kötöd majd a hajadat.

Például egy piros masnival pillanatok alatt karácsonyi hangulatba kerülsz majd:

Ha csak egy egyszerű kontyra marad energiád, egy hajdíszt beletűzve úgy tűnik majd, mintha órákat töltöttél volna az elkészítésével.

Ne felejtsd el kevés hajlakkal rögzíteni. 

A hajpántokkal is különféle végeredményt tudsz elérni. Például ha egy picit megtupírozod, máris ezt a nőies, letisztult, hatvanas évekre emlékeztető eredményt éred el. 

A hajsütővas előnyét is érdemes kihasználnod, mert ha van benne kis gyakorlatod, akkor mindössze néhány perc alatt készíthetsz magadnak nőies frizurát..

Ha végképp semmi időd, kedved vagy lehetőséged nincs a megjelenéseden törnöd a fejedet, akkor csak arra figyelj, hogy tiszta legyen a hajad, meg legyen szárítva (sapkát viselve se menj ki vizes hajjal az utcára télen!), és fogd hátra az egészet egy hajcsattal.

Ha pár percet rá tudsz szánni, akkor vagy egy hajvasalóval, vagy egy göndörítő vassal formázz meg elől egy tincset, és kész is vagy!

Hosszú haj esetében két dolgot ajánlok figyelmedbe. 

Az egyik, hogy használd ki a hőmentes göndörítés előnyét, mert nemcsak pár perc alatt leszel partiképes, de a hajadat sem károsítod. Igaz, este szükséges egy kis előkészülés, de másnap tényleg percek alatt varázsolhatsz magadnak csodaszép hullámokat.

A tarkódnál tudod rögzíteni is, és egy oldalra fésülni az elegáns megjelenésért.

A másik pedig, hogy használd ki, hogy könnyen feltűzheted egy kontyba a hajadat. Millió változata van, hajdísszel vagy anélkül is mindig csinos, elegáns lesz a megjelenésed.

Ne felejtsük el a klasszikus fonást sem! Mindegy, hogy a frufrudat, a copfodat vagy az egész frizurádat fonod be, azonnal nőiesebbé válik a megjelenésed!

Remélem ha mással nem is, de ezzel a pár gondolatébresztő frizurával hozzájárulhatok, hogy Te is tündökölj az ünnepek alatt!

Várlak szeretettel a szalonban is:

Bejelentkezés: +36 70 619 9633

Scroll to Top