Így érheted el, hogy gyönyörű és egészséges maradjon a festett hajad

Egy új hajszín mindig izgalmas, mert sokszor egy nagy változás következménye. Ahogy a hosszú pályafutásom során megfigyeltem, minél nagyobb a változás, annál drasztikusabb a kért új hajszín is. 

Ezért ha valaki hollófekete hajból szeretne világosszőkét, először elbeszélgetünk, hogy biztosan ezt szeretné-e. 

Nagyon fontos, hogy ne hagyd el csalódottan a szalonomat, ezért nem vágok vagy festek olyan frizurát, amely nem a természetes szépségedet emeli ki. 

Ha nem illik hozzád a tüsi lila haj, akkor nem is csinálom meg. De ez persze nem azt jelenti, hogy nem hallgatlak meg, sőt! Arra törekszem, hogy olyan frizura készüljön neked, amely valóban boldoggá tesz hosszútávon, és nem csak hirtelen felindulásból szeretnéd.

Létezik néhány tipp, amelyeket betartva jelentősen növekszik annak az esélye, hogy elégedett leszel a hajfestés eredményével.

Hajfestés első alkalommal – erre figyelj!

Teljesen természetes haj festése nagy odafigyelést és törődést kíván. Éppen ezért, érdemes néhány tanácsot követni, mielőtt az önkifejezés ezen módját választod.

  1. Jelentkezz be konzultációra: Nálam ez benne van az árban, hogy a vágás, festés vagy hajkezelés előtt bőven van időnk mindent alaposan átbeszélni. A hajunk az egyik legszembetűnőbb külső jegyünk, nem szeretem elkapkodni a munkát.
    Ha pedig még nem vagy biztos a hajfestésben, akkor is érdemes eljönnöd egy konzultációra, hogy megnézzük milyen lehetőségeid vannak. 
  2. Mondd el pontosan, hogy mit szeretnél: próbáld meg minél pontosabban körülírni, hogy mi az elképzelésed: például, hogy az egész frizurád világosítanád vagy sötétítenéd; esetleg, hogy mi pontosan a célod. Így én is tudok neked javasolni lehetőségeket. 
  3. Lehet többször is el kell jönnöd: számolj vele, ha nagyon drasztikus változást szeretnél (pl.: sötétbarnából világosszőke), akkor lehetséges, hogy egy alkalommal még nem a kívánt színt látod a tükörben. A hajad egészsége elsődleges, ezért van olyan szín, amelyet csak több kezelés után lehet elérni.
  4. Ápolás: ebben is tudok tanácsot adni, sőt általában mielőtt belevágunk a nagy átváltoztatásba, elmondom, hogy mi az, amit mindenképpen meg kell tenned, hogy a hajszíned megőrizze élénkségét és fényességét.

Hajfestés – Erre akkor is figyelj, ha már többször voltál

  1. Ne moss előtte hajat! A hajfestés és az utolsó hajmosás között teljen el 24-48 óra, mert ez biztosítja, hogy kialakuljon egy természetes védőréteg a hajfestékekben található kémiai anyagokkal szemben. De az sem jó, ha éppen egy hete nem mostál hajat, és ragad a zsírtól, vagy éppen a finish termékektől, és száraz sampon vagy szinező hajhab sem lehet rajta.
  2. Ne formázd, vasald, vagy szárítsd be előtte hajadat. Látnom kell, hogy milyen természetes állapotában a hajad esése, mert ez befolyásolja, hogy melyik technikát alkalmazom.

Honnan tudhatom, hogy melyik hajszín áll jól?

Egy tanácsadás ebben is a segítségedre lesz. Ökölszabály, hogy az eredeti hajszínedhez közelálló árnyalat lesz előnyős, de olyan vendégem is volt már, akinek a világos szőkéből festettünk feketét és mindkettő szín gyönyörűen festett rajta. Ha élőben látlak, sokkal könnyebb tanácsot adni. Mert a színnek a személyiségedhez is passzolnia kell! Egy élénk, vad vörös valakinek „túl sok”, másnak meg mintha csak az eredeti hajszíne lenne.

Dobozos, otthoni hajfestéket érdemes használni?

Nem szoktam ajánlani, főleg nem első festéskor. Túl erős kemikáliákat adnak a csomaghoz, amelyet legtöbbször nem is indokol a kívánt hajszín. Tapasztalatból mondom, hogy nagyon sok esetben egészen más szín jön ki, mint amire számítasz. Sőt, a napokban történt az egyik vendégemmel, hogy hiába évek óta ugyanazt a terméket vásárolta, mégis meglepő lett az eredmény. Egy sokkal sötétebb színt kapott. Még a dobozokat is elhozta bemutatni. Végül egy gyors kis melírral helyrehoztuk.  Ha mégis rászánod magad, akkor használj megfelelő eszközöket (hajfestős ecset és tálka, kesztyű és olyan ruha, amelyet nyugodt szívvel csöpögtetsz le).

Kerüld el a szőkítőt, a markáns változtatást, mert az eredmény nagyon valószínű, hogy távol áll majd attól, amit elképzeltél. 

Milyen hajfestési technikák közül lehet választani?

Ha nem szeretnél azonnal drasztikus változást, akkor különböző technikákat alkalmazva más és más hatást érhetünk el a hajadon, úgy, hogy nem kell az egészet befesteni.

Melírozás

Már olyan régóta használjuk, hogy akár klasszikus módszernek is nevezhetnénk. A sapkás melíron túl azért szerencsére már sokat fejlődött a technika, és különböző hatást lehet vele elérni. Általában akkor ajánlom, ha a vendégem világosítani szeretné a haját, de lehet sötét tónust is használni, főleg ha optikailag dúsabbá szeretnénk tenni a hajat.

Ombre festés

Nagyon népszerű módszer volt az elmúlt években, pedig az eredmény túlságosan szembetűnő ahhoz, hogy természetesnek tűnjön. A szó francia eredetű, árnyékot jelent, amely a hosszan hagyott sötét hajtőre utal. Egy világosabb középszakasz követi, és egészen világos árnyalatban végződik a frizura. Előnyös, mert a lenövés miatt nem kell aggódni, és minden fajta színben és kombinációban kérhető.

Ombre melír

Eggyel finomabb változata az Ombre melír, ahol nem az egész hajon, hanem csak tincseken alkalmazzuk a technikát.

Balayage

Ugyancsak francia eredetű szó, amely söprést jelent, utalva a technikára, hogy a festéket sokkal természetesebb hatást elérve visszük fel a hajra. A színek keverése is szinte már művészi fokozatra emelkedik.

Bár, úgy gondolom, hogy minden fodrász egyben művész is, mert hosszú távon akkor lehet benne valaki sikeres, akkor találja meg benne a hivatását, ha egyben a saját művészi érzékét is kiélheti benne. 

A legfontosabb tudnivaló a cikkben, és ez az élet más területén is megállja a helyét, hogy mielőtt belevágsz egy ekkora változásba, informálódj, kérdezz, olvass utána, hogy neked melyik a legmegfelelőbb módszer. 

Hozzám bármikor fordulhatsz bizalommal, segítek kiválasztani a bőrödhöz, személyiségedhez passzoló színt, hajfestési technikát, és még beszélgetünk is egy jót! 

Jelentkezz be hozzám: +36 70 619 9633

Scroll to Top