Így lesz újra erős és fényes hajad a nyári napsütéses napok után!

Ahogy a nyári meleg a szeptemberi, októberi indián nyárba, majd a hűvösebb őszbe fordul át, a vendégeim figyelme is egyre inkább a hajuk állapotára fókuszál.

Végre ismét lehet kiengedve hordani a hajat anélkül, hogy melegítené a tarkónkat és szerencsére a levegő páratartalma sem olyan magas. Sokan ilyenkor veszik először észre, hogy bizony a klóros, esetleg sós víz, az UV sugárzás olyan nyomokat hagyott a hajukon, amelyet szeretnének orvosolni.

Mindenképpen ajánlom, hogy keresd fel fodrászodat a nyár végén, és kérd segítségét, ám addig is megtehetsz néhány dolgot, amely segítségével újra büszkén viselheted a hajkoronádat. 

A  mai cikkben összegyűjtöttem öt olyan tippet, amellyel te is rengeteget tehetsz otthon a hajad állapotának javításáért.

1. Ápold hajadat mélyen hidratáló balzsammal

A száraz, törékeny haj oka, hogy a hajszálak veszítenek a nedvességtartalmukból. A sok napsütés ugyan jól esik a lelkünknek és a hangulatunknak, de a hajat sajnos szárazzá és töredezetté teszi. 

A jó minőségű hajmaszkok, balzsamok segítenek, hogy újra puha és kezelhető legyen a frizurád. 

Alkalmazd hetente egyszer vagy kétszer, de kerüld el a hajtöveket, mert elnehezítik, zsíros érzetűvé teszik hajadat.

2. Válaszd a megfelelő készítményeket

Ez szorosan az előző ponthoz tartozik, mert igazán jó eredményt úgy tudsz majd elérni, ha a problémádnak megfelelő hajápoló termékeket használsz. Károsodott hajra keress olyan összetevőjű sampont, balzsamot, szérumot, mint például keratin, argánolaj vagy sheavaj, mert ezek segítenek helyreállítani a hajad korábbi, egészségesebb állapotát.

Ha hajkoronádat festeted is, akkor még inkább ajánlom, hogy extra ápolásban részesítsd.

3. A forró hajformázókat használd rendeltetésszerűen

Nagyon jó dolognak tartom, hogy már olyan eszközök is elérhetőek otthoni hajformázáshoz, amelyeket 20-30 éve csak a fodrászok használtak. De nem szabad elfelejteni, hogy a hajvasalóknál, a hajgöndörítőknél és hajsütővasaknál figyelni kell a szakszerű alkalmazásra. Például szőkített haj esetében maximum 120 fokra melegíthetőek fel, míg a festetlen, erős szálú haj „elbírja” az akár 200 fokot is. Tudd, hogy milyen típusú hajad van, és igazítsd ahhoz az eszközök hőfokát, és ne felejtsd el az előkezelőket használni mind vizes, mind száraz hajon hajvasalás előtt.

Nagyon szívesen segítek elsajátítani a helyes alkalmazás technikáját, illetve ha eljössz hozzám, azt is meg tudom mondani, hogy mennyire melegítsd a fel a hajformázó eszközeidet.

4. Tápláld belülről a hajszálaidat

A kiegyensúlyozott táplálkozást, a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok bevitelét szervezetedbe nemcsak az egészséged hálálja majd meg, hanem a hajkoronád is. Mivel a hajunk nem létfontosságú szervünk, ezért a test csak akkor juttat oda is elegendő tápanyagot, ha minden más sokkal fontosabb szervünk már megkapta. 

Nem tudom, hogy manapság sikerül-e bárkinek is csupán az étkezések alkalmával minden fontos vitamint bevinni a szervezetébe, mert még ha dietetikus által összeállított étrendet is követünk, a növények tápanyagtartalma közel sem olyan minőségű, mint 50 éve volt. 

Ezért érdemes a neked megfelelő táplálékkiegészítőket is szedni. 

Mindenképpen azt javaslom, hogy kérd ki egy szakértő, tanácsadó véleményét, mert nem egyszerű eligazodni a széles kínálatban és igazán „tiszta” vitaminokat találni.

A bőrödnek és a hajadnak szüksége van B5 vitaminra, Biotinra, E vitaminra és Omega3 zsírsavakra, elsősorban ezeket a keresd. Emellett az elegendő tiszta víz fogyasztása és a megfelelő minőségű alvás a hajkoronáddal is csodákat fog tenni.

5. Jelentkezz be fejbőr- és hajvizsgálatra

Igazából kezdhettem volna ezzel is a felsorolást, mert tanácsos először megnézni, hogy fennáll-e bármilyen probléma nálad, amelyet kezelni kell, mielőtt bármilyen kúrába belevágsz.

A vizsgálat során részletesen, területenként haladva nézem át a hajadat és a fejbőrödet, mert ez alapján teljesebb képet kapok az egészségi állapotodról és így kezelési tervet, szérumokat is tudok neked ajánlani.

Ne feledd, a hajaddal való törődés egy folyamatos, egész évben szükséges folyamat, mert így tudod biztosítani, hogy gyönyörű és egészséges legyen.

 Ha szükséges, akkor pedig ne halogasd a vágást, igazítást sem, mert sokkal ápoltabb lesz a teljes megjelenésed!

Várlak szeretettel a szalonomban, jelentkezz be egy kezelésre vagy akár egy vágásra, festésre!

Telefonszám: +36 70 619 9633

Scroll to Top