Milyen frizura illik hozzám?

Valószínű, hogy már te is gondolkodtál rajta, mert a szalonomban ez az egyik leggyakrabban elhangzott kérdés.

Rengeteg cikk született már arról, hogy az egyes fejformákhoz melyik frizura illik. Ezek a tanácsok mindenképpen jó kiindulóalapot adnak, de közel sem garantálják, hogy a végeredménnyel is elégedett leszel.

Nézzünk néhány alapszabályt:

Négyszögletű fejforma esetén az állkapocs és a homlokcsont is széles és erőteljes. Az elsődleges cél, hogy lágyítsuk a vonásokat: a nőies, arcot keretező, hullámos haj mindenképpen jó választás. Az oldalválaszték és a tépett fazon szellős rétegekkel is remek döntés. A rövid, tüsi hajat érdemes elkerülni, mert maszkulinná teszi a megjelenést. 

Ovális: igazán szerencsésnek mondhatod magad, legalábbis ami a frizuraválasztást illeti. Ugyanis ehhez az arcformához bármelyik stílus jól áll. Jöhet hosszabb hullámos, egy rövid pixie fazon, vagy bármi a kettő között: a végeredmény biztosan illik majd hozzád.

Hosszúkás arcformához kifejezetten passzol a vállig érő, hullámos vagy akár göndör haj. Bátran lehet frufrut is választani, és a rövidebb bob fazon is nagyon jól ellensúlyozza a hosszabb, vékonyabb fejformát.

Kerek: A hosszabb, legalább vállig érő haj az ideális választás, mert nyújtja az arcformát. Ha rövid hajat szeretnél, akkor oldalfrufruval tudod optikailag nyújtani az arcod.

Háromszög: az erőteljesebb állvonal és keskenyebb homlok arányait egy rövid pixie fazon, vagy egy tépett, oldalfrufrus frizura egyensúlyozza ki a legmegfelelőbben. 

Szívalakú: A háromszög formával ellentétben, ennél az arcformánál a szélesebb homlok és keskeny áll arányait az olyan frizurák hozzák egyensúlyba, amelyek állvonaltól nagyobb volumennel rendelkeznek. Az állig, vagy vállig érő frizurák, és a fül alatt kezdődő hullámok remekül kiegészítik a picit szélesebb homlokot.

Érdemes tudnod, hogy mindegy, hogy milyen alakú az arcod, milyen a fejformád, mindenkinek vágható olyan frizura, amely tökéletesen keretezi az arcát, és kiemeli annak előnyeit. Minden egyes frizurának van olyan változata, amely a te arcformádhoz is illik, ezért bátran kérj segítséget a fodrászodtól.

Az ideális frizura kialakításánál figyelembe kell venni a testi adottságaid és a lelki beállítottságod is. Ha ez a kettő egyensúlyban van, akkor igazán elégedett leszel a végeredménnyel.

Merjek szabad kezet adni a fodrásznak?

Sokan félnek magukat teljesen rábízni a fodrászra. Lehet korábbi rossz tapasztalat miatt, vagy mert az évekig növesztett és nagy becsben tartott hajkoronájuktól nem szeretnének egy nyisszantással megválni. 

Nálam nem kell félned ettől, mert nem szeretek hajat söpörni. Igaz, már beszereztem egy hatékony hajporszívót, de továbbra sem szívesen töltöm ezzel az időt.
Kifejezettem örülök, amikor úgy jön be hozzám valaki, hogy nem tudja mit szeretne, és rám bízza magát.
Ilyenkor a kreativitásom szárnyakat kap, és kialakíthatok egy olyan stílust, amely illik a vendégem testi és lelki adottságaihoz is.

Mindig meghallgatom, ha vannak elképzeléseid, vagy kéréseid. Például, hogy milyen hosszú legyen a végeredmény, vagy hogy szeretnél-e a színén változtatni. Közben pedig megfigyelem, hogy milyen kapcsolatot ápolsz a hajaddal.

A hajunkkal való kapcsolat fontossága

Ahogy belépsz az ajtón már rengeteget elmeséltél magadról, megszólalnod sem kell hozzá. Például, hogy a hajad kiengedve, vagy összefogva hordod. Hogyan szeretsz öltözködni, milyen a mozgásod. Amikor elhelyezkedsz a székben és elkezdjük a megbeszélést, sokat elárul, hogy hogyan mutatod, hogyan állítod be a hajad. 

Például ha mindig felemeled, akkor tudom, hogy zavar a hosszú haj, és jobban örülnél egy vállig érő, vagy akár rövidebb fazonnak. Ha lazán beletúrsz, dobálod, akkor biztos nem választok neked szögegyenesre szárított hajat.

Minden egyes vágás egy megbeszéléssel kezdődik, elmondom a látottak alapján a javaslatomat, így nem fog meglepetésként érni a végeredmény sem.

Nem kell attól félned, hogy megbánod a végeredményt. Ha úgy látom, hogy az általad választott frizura nem fog úgy állni, ahogy elképzelted, akkor mindenképpen javaslok módosításokat, vagy egy másik változatát a frizurának.

Kedvet kaptál egy új frizurához?
Ezen a számon tudsz időpontot foglalni: +36 70 619 9633

Várlak szeretettel!

Scroll to Top