Személyre szabott fejbőrápolás: amikor a vegyész és a hajorvos együttműködik

Szeretném nektek bemutatni egy kedves kollégámat, akivel egy ideje már közösen dolgozunk. Bíró Dáviddal, a NatureFeature alapítójával terveink közöt szerepel, hogy a hajgyógyászatot egy következő szintre emeljük. Együttes tudásunkkal és Dávid által kifejlesztett termékek segítségével szeretnénk minél több embernek visszaadni az egészséges és dús haját, egyúttal az önbizalmát.

Dávid eredeti szakmáját tekintve fodrász, de a hajvágáson és a klasszikus fodrászaton túl mindig is jobban érdekelte a haj és az egészségünk kapcsolata. Már hét éve foglalkozik fejbőrkezeléssel, három éve pedig felhagyott a fodrászattal, így végre teljesen belemerülhet a vizsgálatokba és a termékfejlesztésbe.

Járt a Debreceni Egyetem vegyészmérnöki szakára, vegyésztechnikusi végzettséggel is rendelkezik, de tudását főleg a folyamatos önálló tanulásnak köszönheti. Míg más megrettenne egy 500 oldalas biokémiai tesztelés dokumentációja láttán, ő szabad idejében is ezekből tanul.

Ha ismersz, tudod biztosan, hogy én nem szeretek egyedül tanulni, de képzésekre azért járok rendszeresen. Ennek ellenére nem egy közös programon ismerkedtünk meg Dáviddal.

Egyik nap egy e-mail érkezett tőle, amelyben mesélt a küldetéséről, hogy szeretné, ha végre Magyarországon is kapható lenne olyan természetes hajkozmetikum, amellyel hatékonyan és speciálisan, az adott problémát célozva segíthetnénk az embereknek. Erre az útra saját fejbőrproblémái vezették, és az azokra kapható hatástalan készítmények miatt döntött úgy, hogy kezébe veszi az irányítást, és ő maga találja meg a megoldást.

Tudjátok, hogy az ilyen személyes történetek mindig megérintenek, így én az elsők között válaszoltam neki, hogy igen, érdekelne az együttműködés. Később elmondta, hogy azért is választott engem, mert nyitottan állok az újdonságokhoz. Mivel Dávid a hajvágó olló helyett szívesebben foglalkozik kémcsövekkel, így szüksége volt valakire, aki aktívan foglalkozik hajgyógyászattal, hajvizsgálattal és nyitott a közös munka lehetőségére is.

Mivel foglalkozunk pontosan?

Mindketten az egyéni, személyre szabott terápia, kezelés és szolgáltatás hívei vagyunk. Nálam minden egyes vendég egyedül van a szalonban, és csak az ő hajukkal, panaszaikkal és –gyakran– a lelkükkel foglalkozom. Dávid pedig olyan szérumokat fejlesztett ki, amelyeket egyedileg, speciálisan az adott vendég problémájára tudok a kezelés során kikeverni.

Ezek olyan professzionális készítmények, amelyeket kizárólag a fejbőr- és hajvizsgálat eredménye után, a kezelés részeként használunk.

Ez egyrészt fontos, mert a pontos problémát csak az előkezelés után látom, így a szérumokat is ezzel a tudással felszerelkezve állíthatom össze, másrészt a fejbőrt elő kell készíteni, hogy a készítmény kifejthesse hatását.

Hogyan néz ki egy kezelés?

Az alapokról már írtam egy korábbi cikkemben. Röviden, a vizsgálat során tüzetesen átvizsgálom a fejbőrt, átfésülöm a hajat, hogy lássam a hajszálak, a hajhagymák állapotát, majd végül a kamerás, nagyítóval ellátott hajvizsgáló géppel is megnézem, átvizsgálom a hajat és a fejbőrt.

Az újdonság pedig az, hogy a diagnózis felállítása után az ampullákban tárolt gyógykészítményekből kikeverem az adott problémára a szérumkoktélt és közelről belefújom a fejbőrbe. Így biztosítjuk, hogy a hatóanyag bejusson egészen a hajhagymákba.

Jövőbeli terveink

Hiába szeretném, de sajnos nem tudok személyesen mindenkinek segíteni, ezért terveink között szerepel Dáviddal, hogy jövő év elején indítunk egy tanfolyamot olyan fodrászoknak, akik szeretnének hajvizsgálattal foglalkozni, és személyre szabott szérumokkal kezelni a vendégeik haj- és fejbőrproblémáit.

Dáviddal azért is tudunk jól együtt dolgozni, mert ő nagyon mélyen beleásta magát a kezelések biológiai, kémiai oldalába én pedig a tapasztalatom és tanulmányaim segítségével érthetően, könnyen megtanulhatóan tudom elmagyarázni a tudnivalókat.

Ahogy Dávid fogalmaz: „Én vagyok a labor, Gabi az emberi oldal”

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen állapotban van a fejbőröd és a hajad, akkor jelentkezz be hozzám ezen a számon: +36 70 619 9633

Scroll to Top